top of page
אבחון שפה , כל מה שצריך לדעת.
 
מי מעביר  את האבחון? 
את אבחון השפה מעבירה קלינאית תקשורת מוסמכת, בעלת רישיון ממשרד הבריאות .
 
כיצד  יתנהל האבחון?
במהלך האבחון תדבר הקלינאית עם הילד, תשחק איתו במשחקים שונים ותאתגר אותו במשימות שונות. על פי רוב יהיה תפקידכם לספק עידוד לילד ולענות על שאלות המופנות אליכם.
כיוון שהאבחון מורכב ממטלות הבודקות מרכיבים רבים ושונים, ישנה חשיבות גדולה לניסוח בו הקלינאית בוחרת להשתמש, לאורך המשפט שבו היא משתמשת ולקצב הדיבור שלה יש משמעות, ולכן חשוב להקפיד שלא לנסות לסייע לילד במהלך האבחון בחזרה על דבריה, במתן הסברים או ברמיזה על התשובה.
 
מה צריך להביא איתי?  
לאבחון שפה  ילד עד גיל 14 חייב בליווי מבוגר.
מומלץ (אך לא חובה) להביא אתכם את התוצאות של בדיקת השמיעה האחרונה שהתבצעה וכן שאלון הורים ושאלון גננת/מורה מלאים.
 
כמה זמן יקח האבחון?
אורך האבחון תלוי בכמה גורמים, כמו גיל הילד ואופי הקושי.
 
האם עלי להיות בחדר עם הילד במהלך האבחון?
רוב הסיכויים שהקלינאית תבקש מכם להיות איתה ועם הילד במהלך האבחון, אך יתכן שמסיבות שונות היא תבקש מכם להמתין בחדר ההמתנה עד תום האבחון.
 
האם אפשר להביא בני משפחה נוספים כמלוים?
מומלץ לבוא לבד עם הילד על מנת למנוע הפרעות ורעשים מיותרים במהלך האבחון. ריבוי משתתפים עלול להסיח את דעתו ולהביא לתוצאות טובות פחות משהיה יכול להשיג ללא הפרעות.
 
האם האבחון משלב בדיקה פיזית?
באבחון שפה על פי רוב לא תערך בדיקה פיזית של ילדכם. במקרים בהם קיימים שיבושי היגוי תיבדק היכולת המוטוריות ושליטתו של ילדכם באיברי ההיגוי שלו. דבר שנערך על פי רוב בניסיונות לעשות פרצופים וקולות שונים.
 
האם האבחון כואב? לא.
כיצד ניתן להכין את ילדי לאבחון? מה להגיד לו? 
אם מדובר בילד צעיר שאינו מודע או מוטרד מתחומי הקושי שלו, ניתן לספר לו שאתם הולכים לבקר אישה שתשחק איתו בכל מיני משחקים.  כך הוא ידע מה עומד להתרחש בחדר האבחון מבלי לפתח חששות מיותרים.
לא מומלץ להגיד שהולכים לרופאה או לציין שהמפגש בודק משהו. הדבר עלול להלחיץ לחינם את הילד.
לילדים בוגרים או לילדים המודעים לתחומי הקושי שלהם ומוטרדים מהם, מומלץ לספר שהולכים לפגוש אישה שתעזור לנו למצא דרכים להתגבר על הקשיים הקיימים.
 
 
bottom of page